London lördagen den 21 november

Lördag 21 november. Mulet och tidvis lätt regn. Frisk vind. Kallt!
Regnigt och 5 plus mitt på dagen. Uppklarnande fram mot kvällen och då 2 grader.

Ostron på Harrods

Gatuvy utanför Harrods

Julgodis på Harrods

Tårtor på Harrods

© 2015 Bilderna togs av Bosse och Ingrid Arnholm.

Lite småregnigt på morgonen och förmiddagen, men det klarnade upp under de, ganska många, timmar vi tillbringade på Harrods. Vi tittade på en massa saker och till slut bestämde Ingrid sig för att handa lite till barnen. Men innan hon gjorde det besökte vi ostronbaren och njöt de fina ostronen tillsammans med var sitt glas champagne.
Då vi lämnade Harrods efter ett antal timmar sken solen, men vinden var fortfarande mycket kall.
Vi hade löst var sin dagsbiljett för tunnelbana och bussar för turen till Harrods och använde den också för återfärden till hotellet. Sedan nyttjade vi den även då vi på eftermiddagen skulle ut och titta på lite andra områden i London, nämligen Soho.
Vi hittade en restaurant med god mat men lite för hög nivå på bakgrundsmusiken. Restauranten låg bra till för oss, bara ett kvarter från den teater vi skulle till senare på kvällen.
Där såg vi musikalen Miss Saigon. Artisterna var mycket duktiga så det blev en mycket bra föreställning. Ändå blev både Ingid och jag lite besvikna under en av huvudscenerna, den då en helikopter kommer in för att hämta ut de allra sista amerikanska militärerna. Den scenen var mycket bättre i Göteborgsoperans uppsättning.
Hemfärden gjorde vi i en cyckeltaxi som stog utanför teatern och väntade på kunder. Det var en trevlig upplevelse och den var mycket snabbare än en tunnelbaneresa med byte!
"Hemkomna" tog vi ett glas vin i baren innan det var dags att skriva, läsa och till slut gå till kojs.

 

Denna sida ändrades senast