Vårt hem Fredag den 9 oktober. Mulet och en del kall vind. SMHI spår för Krakow: 08.00 Halvklart 4° O 3 (6) m/s, 14.00 halvklart 10° O 4 (9) m/s, 20.00 Mulet 7° O 4 (8) m/s. SMHI spår för Mölndal: Halvklart till mulet och i Bohuslän främst till en början något regnstänk. I eftermiddag 7 till 10 grader. I natt 3 till 8 grader, möjligen kan det under natten klarna upp i inlandet och temperaturen kan i så fall sjunka ner till cirka 0 grader. Sydostlig vind.

Hemresedag, så vi var tvungna att gå upp tidigare än vanligt. Vi skulle hämtas av en buss strax efter 8 på morgonen.
Allt gick väl och alla i gruppen var klara för avfärd i rättan tid. Men bussarna var aningen försenade . . .
Men det fanns marginaler, så vi var framme vid flygplatsen i Katowice i lagom tid. Vi grabbade våra bagage ur bussarna och knallade in i terminalen. Sedan var det snart dags att borda planet efter en extremt noggrann kontroll. Ingrid fick marschera genom metalldetektorn flera gånger med sin metalliska höftled.
Väl igenom denna konroll var vi snart ombord och resan till Sturup gick snabbt och lätt.
Lika lätt var det att komma ur planet på Sturup.
Men en av våra medresenärer hade poblem. Det paret kunde inte hitta sin bilnyckel på morgonen! De var mycket oroliga på morgonen, men en annan av våra kollegor lovade stanna och hjälpa dem och i värsta fall köra hem dem för att hämta reservnyckeln.
Ingrid och jag kunde åka hem i godan ro. Ingrid körde då jag kände mig ganska trött denna morgon. Hon stannade inte förrän vid Laxbutiken. Där stannar vi ju alltid då vi kommer söderifrån och är på väg hem. Hon gick in i butiken och handlade middagsmat, medan jag strosade runt bilen ett antal gånger.
Jag var fortfarande ganska trött och seg, så Ingrid fick köra även resten av vägen hem. Men det gick bra.
Vi fann Södermalm och vårt hus vara i god ordning då vi kom hem, men det var ganska kallt i huset eftersom vi inte varit hemma och inte hjälpt till med vår kroppsvärme med uppvärningen under en hel vecka.
Direkt efter en lten uppackning och diverse kontroller av huset satte vi oss till bords för att festa på det Ingrid köpt i Laxbutiken. Det var både förrätt och hvudrätt och blev en mycket bra avslutning på den fina och matglada vecka vi haft i Krakow.
Sedan tillbringade vi kvällen var för sig. Jag fixade mest med alla bilderna, men det tog tid . . .

Tillbaka till startsidan