Fredagen den 19 september

Vingårdsbesök och stadsvandring

Efter att gått till sängs mellan halv 3 och 3 denna morgon så skedde ju inte uppvaknandet speciellt tidigt.
Ingrid hade satt klockan på 8 så att vi absolut inte skulle missa frukosten. Jag gick upp först. Gjorde mig i ordning och tog en promenad på gatan. Hittade först en vinbutik där jag inte ens gick in och därefter en COOP där jag gick in. Hittade där både vatten och Cola Zero i petflaskor och köpte en av varje åt Ingrid och mig. Det kunde vara bra att ha under dagens utflykt.
Efter frukosten var det dags för bussflykt till vingården Hernyak i orten Palackozta i området Etyek. En mycket liten vingård med en mycket entusiastisk ägarfamilj.
Där fick vi en trerättars lunch med olika viner till alla rätterna. Det hela avslutades med kaffe och mycket god efterrätt som serverades med husets egen brandy/cognac.
Vi fick möjlighet att köpa vin också. Vi hade bestämt oss för att inte köpa vin att ta med oss hem på flyget, men en flaska att dricka på hotellet blev det. En Savignon Blanc 2013.
Alla var säkert mycket nöjda med detta besök då vi lämnade vingården direkt efter lunchen för att återvända till Budapst.
Där fick vi kliva av bussen nära stadens berömda saluhall. Vi strosade runt en stund innan vi satte oss i en restaurant på loftet med en öl och två härliga ungerska korvar som delades mellan oss alla.
Till slut tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet. Det skedde på en närmast museal tunnelbana. Stationerna, liksom banorna och tågsätten var riktigt gamla, men det var en lugn och trevlig resa.
Alla lyckades hoppa av vid rätt hållplats och det var lätt att hitta hem till hotellet där vi fick ett par timmars vila innan det var dags för kvällens äventyr, en gemensam "resa" till restaurant Paprika för sen middag.
Det var lite problem att komma in på restauranten som var full, men till slut försvann de gäster som satt vid "våra" bord och vi kunde komma in.
Sedan fick vi vänta en god stund på vår mat och dryck, men väntan vägdes upp av den vänliga servicen och den mycket goda maten.
Vi hade trevliga samtal med våra gamla kollegor och bordsgrannar så kvällen förslöt alltför snabbt.
Innan vi viste ordet av var det dags att dra sig "hem" till hotellet.

 


© 2014 Bilderna togs av Bosse och Ingrid Arnholm.

 

Denna sida ändrades senast