Med journalistveteranerna till Lidköping och Kinnekulle

Upp extra tidigt denna morgon och en mycket enkel och snabb frukost. Hann knappt läsa tidningen.

Fika på anrika Garströms

Historiska Nya Stadens Torg

 

Men i mycket god tid före 8 var vi framme vid Nils Ericsonsplatsen för att vänta på den buss som skulle föra oss ut på journalistveteraners resa till Lidköping och Kinnekulle denna dag. Den enda kollega och vän som redan väntade då vi anlände var vår "granne" Ingrid Wirsin.
Snart nog dök en rad vänner och kollegor upp, men ingen buss. Vi ringde bussbolaget som förklarade att bussen blivit aningen försenad och just hade fastnat i köerna i Tingstadstunneln.
Men snart nog var den på plats och resan kunde starta resan norrut.
I Alingsås gjorde vi ett snabbstopp utmed vägen och plockade upp två kollegor.
Första "riktiga" stopp gjordes vid Garströms konditori i Lidköping där vi fikade i de historiska och mycket vackra lokalerna.
Sedan promenerade vi ut på Nya Stadens Torg tillsammans med en lokal guide som berättade vitt och brett om staden och Gamla Rådhuset. Då började det också regna.
Promenaden fortsatte sedan över Gamla Körbron bort till Limtorget, allt medan guiden berättade om vad vi såg och passerade.
Här väntade bussen på oss och så startade färden mot Kinnekulle, där första anhalten var Husaby kyrka, men i det rädande regnet var ingen av oss intresserad av att gå ur bussen för att titta närmare på kyrkan och Olofs källa där Sveriges förste kristna kung, Olof Skötkonung, döptes.

I stället fortsatte vi till Kinnekullegården där vi fick lunch, en mycket stadig sådan dessutom. Här blev det också prisutdelning för den frågesport vi fått tidigare.
Ingen hade lyckats pricka in alla 12 rätt. Bäst var hela fem av oss med 8 rätt, så en utslagsfråga fick bestämma vilka som skulle få de två priserna.
Jag hade bara sex rätt och Ingrid fem, så vi blev helt utan priser.

Efter prisutdelningen fortsatte vi färden och hamnade till slut i Hällekis och vid samma radda med hantverksbutiker som vi besökt igår med UBCC-gänget. Ingrid och jag besökte några av de butiker vi inte var i under gårdagens besök där.

Vi söker skydd undan regnet

Forshems "paradgata"

 

Till slut var det dags att anträda hemfärden och under den gjorde vi ett stopp vid Vara Konserthus där vi bjöds på n mycket ingående och intressant beskrivning av hur detta konserthus kom till och hur det nu fungerar.
Under en kort stund fick vi även se en repetition inför kvällens föreställning.

Sedan återstod bara resan hem från Vara till Nils Ericssonsplatsen och sedan buss till Södermalmsgatan där Ingrid fick sällskap med Ingrid Wirsin och jag gick på i min egen takt och var hemma långt före de två.

 


© 2014 Bilderna togs av Bosse och Ingrid Arnholm.

 

Denna sida ändrades senast