Malta 2013

Söndagen den 12 maj

Soligt och varmt. Vinden gissningsvis runt 10 ms.

Vi åt alla frukost nere i frukostmatsalen.
Sedan bytte vi om och gick upp till poolen på taket där vi badade några timmar.
När vi ledsnat på detta gick vi till våra rum och bytte om och strax därefter dök Anders och Lindas dykarkompisar upp. De guidade oss runt resten av dagen och vi åt lunch tillsammans, men det var svårt att hitta en restaurant som hade plats för oss alla. Denna dag firardes Mors Dag på Malta och då skulle alla mödrar bjudas ut på restaurant.
Till slut hittade vi en som kunde ta emot oss, och där bjöds riktigt bra mat.
Vi avslutade med ytterligare en guidad tur per fots innan dykarkompisarna åkte hem till sitt och vi återvände till hotellet.
Till slut drog vi oss upp på våra rum och diskuterade planer för morgondagen. Till följd av detta gick jag till busstationen för att kolla turlistan för öns bussar. Det gick lätt att hitta dit.
På hemvägen ville jag ta en annan väg och det blev en riktig senväg. Det tog minst tre gånger så lång tid att komma tillbaka hem som att gå till busstationen.
Vi diskuterade morgondagens alternativ en stund och kom fram till att bad i Golden Bay var vårt första alternativ och den berömda kyrkan i Mostel alternativ nummer 2.
Jag guidade Robert till två olika butiker så att han fick köpt förnödenheter till frukost och lite annat.
Sedan gick Robert, Hedda och Ingrid tillbaka till sitt rum för att natta Hedda.
Vi andra gick ut för att äta en lätt middag. Det blev var sin mycket mättande pizza. Det var bara Anders som orkade äta upp allt. Till detta drack vi ett gott maltesiskt rödvin.
Till slut promenerade vi hem till hotellet där var och en gick till sitt.
Ingrid gick genast till sängs med sin bok. Jag laddade först över dagens bilder till kameran som jag visade henne innan jag tog datorn med mig och satte mig på terrassen utanför hotellentren för att skriva loggboken.

Utsikt från vår balkong

Utsikt från vår balkong

Bad i takbassängen

Solbad vid takbassängen

Hedda gömmer sig under badhandduken

Hedda äter lunchglass

Storm!

Storm!

Anders matar Hedda med jordgubbar och Robert kollar sin telefon

Ingrid njuter av den sena middagen


 

Denna sida ändrades senast