walesdrake Welsh Weekend 2012

Söndagen den 22 april

Från Nienburg till Kiel

Vi kom iväg tidigt på morgonen och körde ömsom mot norr och ömsom om ost. Vi gjorde detta för att undvika de stora städerna och att hålla oss till de mindre vägarna för att få fina vyer och trevlig körning.
Vi lyckades mycket väl med detta och anlände i god tid till Kiel.
På vägen stannade vi till för at fotografera Dücklerslussen. Körde efter GPS:en men hamnade på fel sida om Elbe-Lübeck-kanalen. Men vi hittade en skulpturpark!
Vi fortsatte alltså mot Kiel tills jag såg en dkylt till den gamla historiska slussen i en korsning och tvärnitade för att komma dit. Med små skyltar utmed vägen var det lätt, men jag fick gå den sista biten på en cyckelbana.
Efter detta stannade vi till vid en lantlig på. Jag tog kaffe med kaka och Ingrid en öl.
Sedan fortsatte vi raka vägen till Kiel.
Där körde vi direkt till CitiMarkt för att köpa tyska korvar och vin att ha med oss hem, men vi blev ordentligt besvikna. CitiMarkt har inte öppet på söndagar.
Även i det stora köpcentret i centrum var butikerna stängda så vi ställde oss i stället i kön till färjan och kom ganska snabbt ombord.
Vi behövde inte vänta länge för att bli släppta ombord.
Hittade vi hytt och strosade sedan runt lite innan vi gick till butiken för att kolla.
Ingrid fastnade hos en kosmetikaexpert som smorde in och masserade hennes händer. Detta medan jag otåligt väntade på henne för att köpa viner som skulle ner till bilen innan bildäck stängdes.
Med stort besvär och ett nödrop kom Ingrid loss, vi köpte viner och jag fick ner det i bilen i grevens tid. Bildäck var redan stängt och låst när jag lämnade det.
Efter dessa äventyr provade vi ett par viner i vinbaren innan vi gick till matsalen för att äta.
Vi tog var sin trerätters och blev båda mycket nöjda, om än lite väl mätta. Men vi gjorde så för att fira sista kvällen på denna lyckade resa.

Barkhof, en fåräng med skulpturer i Witzeeze

Den historiska Dückerslussen i Witzeeze

På denna pub fikade vi

Färjan i Kiel


 

Denna sida ändrades senast