walesdrake Welsh Weekend 2012

Lördagen den 21 april

Från Herentals i Belgien till Nienburg i Tysklnd

Vi kom iväg tidigt och irrade först omkring i Herentals för att komma fram till Albertkanalen för ett par bilder på den. Lyckades till slut.
Och när vi sedan lämnade Herentals råkade vi köra lite fel och passerade då över kanalen just vid en av dess slussar. Fler bilder direkt alltså! Fortsatte sedan resan mot nordost genom ett mestadels vackert landskap. Snart nog kom vi in i Nederländerna där vi körde över floden Maas. Kom sedan in i Tyskland och körde över Rhen vid Emmerich.
Fortsatte därifrån så gott som rakt norröver och var snart tillbaka i Nederländerna. Körde där en stund innan vi återigen kom in i Tyskland. Sedan tillbaka i Nederländerna en stund, passerade då Twenekanaalen som fotograferades, innan vi slutligen svängde österut och för sista gången kom in i Tyskland där vi ganska snart passerade över floden Ems.
De flesta vägarna var ganska stora och tillät oss hålla ganska hög fart.
Under dagen stannade vi ett par gånger. En gång för fika och två gånger för att försöka hitta lite whiskey, vatten och cola.
Vi hade siktet inställt mot Celle, men insåg efter ett tag att vi inte skulle hinna dit i tid, så vi bestämde oss för att stanna i Nienburg där vi tillbringade en natt förra sommaren med Bibbi.
Vi hade lite otur med hotell. De två första hotellen vi sökte rum på var nedlagda. Det tredje var fullbokat av "pirater". Det tyska piratpartiet hade konferens i staden och de alla flesta hotellen var fullbokade. Ägarinnan på det första öppna hotellet vi kom till ringde runt till sina bekanta och hittade ett rum i utkanten av staden. Hon bokade rummet åt oss. Sedan erbjöd hon sig följa med dit eftersom det var så svårt att förklara resvägen.
Sagt och gjort. Vi lämnade ingrid med en öl i baren och körde iväg. Rummet var helt i sin ordning och helt nybyggt.
Jag körde tillbaka damen till hennes hotel, löste ut Ingrid och så körde vi till vårt hotell.
Ingrid fann rummet helt OK och vi gick ner till hotellets grekiska restaurang direkt för att äta middag.
Härlig mat, och rikligt! Vi blev övermätta.
Till slut var det bara att gå till kojs.


Exteriör av De Swan vårt hotell i Herentals


Albertkanalen i Herentals


Fikapaus


Twente kanaalen


Stopp för shopping, men Aldi hade varken whiskey, cola eller vatten så det blev ingenting!


Hotellet i Nienburg


 

Denna sida ändrades senast