walesdrake Welsh Weekend 2012

Fredagen den 20 april

Från Hythe i England till Herentals i Belgien

Vi hade tur med vädret så gott som hela dagen. Ett par kraftiga skurar föll över oss men bara under färd och som sagt utan att störa.
Det var inte helt lätt att hitta fram till kanaltunnelns terminal men vi lyckades till slut.
Väl framme där och sedan vi löst biljett, trodde vi att vi bara hade 20 minuter på oss innan vårt tåg skulle gå. Men snart kom Ingrid på att vi hade en timma och 20 minuter på oss. Vi hade alltså gott om tid på oss att gå in och handla i de många butikerna i terminalen.
Vi gick alltså dit in och köpte några flaskor vin. De var inte billiga, men dock skattefria, så förhoppningsvis väl prisvärda.
Själva tågresan var väldigt smidig och gick fort, cirka 35 minuter. Däremot var den dubbelt så dyr som jag trott. Kostade 135 pund!
Iland i Frankrike körde vi kustvägen upp mot Belgien och inne i Belgien fortsatte vi österut.
När jag fick syn på en gammal väderkvarn med kaffeservering stannade vi för en fika. Mycket trevlig miljö, gott kaffe och goda sandwichar.
Fortsatte sedan så gott som rakt österut och visste inte riktigt vart vi skulle. Jag kom att tänka på Herentals där vi fick stopp på bilen på min 60-årstur och hamnade på ett trevligt hotell medan bilen reparerades. Berättade detta för Ingrid som genast nappade på detta.
Vi var inte framme förrän efter 7 på kvällen, men det fanns ett rum ledigt. Mycket trevligt rum på översta våningen med egen balkong! 100 euro inklusive frukost. Vi nappade på detta.
Ganska snart efter vi kommit blev det middag i hotellets bistro. Utomordentligt goda stekar med gröna ärtor, sallad och pommes frites.
Efter middagen tog vi en extra öl innan vi gick tillbaka till rummet för natten.


Terminalen i Folkstone


Kö till och upp på tåget i England


Vi kör av tåget i Frakrike


Rysk ortodox kyrka i Belgien


Rysselendemolen i Belgien där vi åt lunch


Hotellrummet i Herentals

 


 

Denna sida ändrades senast