walesdrake Welsh Weekend 2012

Torsdagen den 19 april

Från Dorking till Hythe

Om nu regnet hängde i luften på morgonen, så hängde det tydligen bra där. Det kom bara några få lätta droppar under förmiddagen. Först sent på eftermiddagen då jag var ute och fotograferade en kanal vräkte det ner!
Vi började dagen med den korta turen till Englands största vingård, Denbies. Bara några kilometer från vårt hotell. Men vi lyckades köra fel så det blev "aningen" längre än så.
Det var en imponerande anläggning, men vi tittade bara in i butiken. Där fanns alla deras viner, men allra mest var det krimskrams av allehanda slag.
Till slut köpte vi sex flaskor och gav oss iväg.
Men först tittade vi på kartan och då kom jag att tänka på en vingård jag hittat via nätet i vintras, Bolneys. Vi kollade på kartan var den låg: Rakt söderut mot Engelska kanalen. Det var inte långt så vi körde dit.
Även denna vingård var öppen. Deras röda vin var slut men ett par sorters vitt och bubblande fanns i lager. Vi köpte fyra flaskor.
Sedan styrde vi mot nordost igen.
Utan att fråga guidade hon mig Royal Military Canal som jag pratat med henne om för några dagar sedan.
Vi hittade dit med viss tvekan och när jag steg ur bilen kom de första dropparna regn. Jag tog paraplyet med, vilket var tur, och vandrade iväg ett stycke för att fotografera. Väl framme vräkte regnet ner och så fortsatte det i stort sett halva eftermiddagen. Ända tills jag fotograferat färdigt!
Vi fortsatte sedan mot kusten och Folkestone. I sista orten före Folkstone hittade vi en pub med ledigt rum. Den hette The Castle!
Detta blev alltså vår tredje natt i rad på ett slott!
Vi fick deras sista lediga rum och åt även middag där. På det viset gick kvällen väldigt fort.
Maten var för övrigt riktigt, riktigt bra.


Bolney Vineyard


Lunch på Kings Head


Royal Military Canal


Puben The Castle


Vy från byn där puben ligger

 


 

Denna sida ändrades senast