walesdrake Welsh Weekend 2012

Onsdagen den 18 april

Från Taunton till Dorking

Det hade regnat en hel del under natten men höll upp när vi gav oss iväg. Redan inne i Taunton stannade vi till för att fotografera en del av Bridgwater - Taunton Canal. Jag fick promenera ett stycke för att komma dit. Men fick ett par bilder. På väg till bilen började det regna igen och när jag kommit in i bilen och fortsatte köra blev regnet stundom rätt intensivt.
Så höll det sedan på hela dagen. Korta stunder av uppehåll och långa stunder regn. Riktigt häftigt regn vid flera tillfällen.
Vi körde över kanalen efter en stund och jag hade möjlighet att stanna bilen lite avsides direkt därefter. Därmed fick jag lite fler bilder av kanalen.
Just som vi startat vår vidare färd såg vi en skylt med som hänvisade till kanalen och båtar. Jag svängde snabbt in på den vägen och visst! Här hittade vi först en gammal svängbro och sedan även en sluss!
När allt det var fotograferat vände vi tillbaka samma väg och fortsatte sedan färden åt nordost.
Efter ett par timmar stannade vi för lunch vid en vägrestaurang.
Sedan körde vi till en vingård vi hittat på kartan. Den var inte helt lätt att hitta, särskilt som en av skyltarna dit var felvänd!
Men till slut kom vi fram och då var vingården stängd. Den var bara öppen under månaderna maj till och med oktober!
Då blev det i stället dags att leta reda på ett lämpligt ställe att övernatta på. Helst i närheten av Englands största vingård som vi utgår ifrån är öppen året runt.
Ingrid kollade på sin GPS och fann ett hotell riktigt nära så vi körde dit. Det låg lite avsides, men vi fick närapå en chock då vi fick syn på det. Wotton House är ett enormt komplex med anor från 1700-talet. Mycket imponerande!
Inte billigt, men vi ville inte köra längre så vi accepterade detta och bokade dessutom bord i restaurangen.
Middagen var alldeles utmärkt, men efter den bastanta lunch vi ätit orkade vi bara med huvudrätt och kaffe därefter.
Sedan var det bara att krypa ner i kojarna.


Bridgwater - Taunton kanal


Vapensamling


Lunchrast


Stängd vingård


Smal väg


Wotton House Hotel


 

Denna sida ändrades senast