walesdrake Welsh Weekend 2012

Tisdagen den 17 april

Från Newent till Taunton

Det regnade kraftigt när vi vaknade men regnet upphörde innan det var dags att gå till restarangen för frukost. Dock var vinden både hård och isande kall.
Efter frukosten packade vi bilen och körde den korta vägen till receptionen där vi först betalade hotellnotan och sedan studerade vinerna. Handlade en del och gav oss sedan iväg söderut.
Under resans gång var vädret mycket omväxlande. En hel del varm sol, som åtskilliga gånger avbryts av häftiga skurar.
Efter ett par timmar gjorde vi en kort paus för att sträcka på benen och i Cheddar stannade vi till igen för att få något i oss och att köpa äkta cheddarost. Lunchen blev scones med te på äkta brittiskt manér.
Sedan forsatte resan söderut och vi hamnade i Brigwater där jag ville fotografera en kanal. Hittade inte själva kanalen, bara dess utlopp i havet.
Vi fortsatte sedan till Taunton där kanalen slutar. Körde via en vingård som enligt uppgift skulle ha rum för övernattning, men den var stängd så vi kom inte in. Körde i stället in till Tauntons centrum där både Ingrid och jag kollade efter hotell på våra GPS-er. Vi fastnade båda för Castle Hotel och körde dit.
Ett mycket bra val! Ett riktig gammal biskopsborg mitt i staden med många våningar och småtrappor och dessutom mycket trevlig personal i recptionen.
Vi satt ett bra tag på rummet och tog igen oss, innan jag gick ner och frågade om lämplig restaurang för middagen.
Fick svaret att hotellet har en egen restaurang, men om vi ville äta riktigt gott fanns restaurang Sankt Agustus på gångavstånd. Portiern ringde dit och beställde bord åt oss.
Det blev en suverän middag med gott vin, så vi var mycket nöjda.
Efter detta blev det tidig sänggång.

Vårt rum hos Three Choirs Vineyards

Vy utmed vägen i Somerset

Cheddar Gorge

Cheddar Gorge

Bridgwater - Taunton kanal

Temple of Harmony

Hotellet i Taunton


 

Denna sida ändrades senast