walesdrake Welsh Weekend 2012

Måndagen den 16 april

Från Mold till Newent

Som vanligt en kall morgon! Jag var först ute och skrapade rutorna rena på bilen.
Efter frukosten, där vi vinkade adjö till alla nyvunna vänner, gjorde vi oss i ordning och bar ut packningen till bilen. När jag var ute med första vändan packning dök Ian och Rona upp och jag sa farväl även till dem.
När allt var packat och klart gav vi oss iväg söderut.
Efter en stund stannade vi och cabbade ner. Det var då riktigt varmt inne i bilen, men blev genast kallare utan tak. Vi körde så att par timmar tills det var dags att stanna för en fika i Shrewsburys utkanter. Då hade det mulnat och blivit bra mycket kallare så vi stängde igen om oss.
Vi fortsatte sedan söderut i det böljande och vackra landskapet. Stannade till vid Clee Hill för att njuta av utsikten innan vi körde den sista biten fram till Three Choirs vineyard där vi bokat rum för natten.
Där var sig likt sedan vårt besök 2005. Utbyggt och större, men samma charm. Vi fick ett rum i samma länga som förra gången och hade därifrån utsikt över en del av vinplanteringarna.
Strax efter vi anlänt började en guidad tur som vi hakade på. Mycket intressant och givande.
Efter detta hade vi ett par timmar över. Jag fixade till bilder och sidor. Ingrid tog en långpromenad runt hela vingården.
Vi avslutade dagen med en härlig middag i restaurangen. Denna avnjöts givetvis med ställets egna goda viner och vi lät restaurangens vinexpert avgöra vilket vin vi skulle ha till respektive rätt.
Helheten blev alldeles utmärkt.
Till slut var det dags att dra sig tillbaka och då var det redan helt kolsvart ute.

Stopp utmed vägen för att kolla kartan

Stopp i Shrewsbury för fika

Ingrid njuter av utsikten vid Clee Hill mellan Ludwig och Leominster

Three Choirs Vineyard


 

Denna sida ändrades senast