walesdrake Welsh Weekend 2012

Lördagen den 14 april

I Mold och Liverpool

Kylig morgon, men solsken så gott som hela dagen.
Vi startade morgonen med en tur till Ness Gardens, en mycket fin och omskriven trädgård med många fina växter.
Fortsatte till färjeläget i Birkenhead. Där åt vi först lunch i färjelägets katfeteria och tittade sedan på en tysk ubåt från andra världskriget. Den hade bärgats från Kattegatts botten utanför Anholt vid 1900-talet slut och visades nu upp i sitt rostiga tillstånd. Här fanns många historier om dess färder under andra världskriget men också mycket fakta om förhållandena ombord på en ubåt.
Sedan tog vi färjan över till Liverpool där vi först strosade runt på stadens nya museum och sedan fick en två timmar lång guidad busstur i Liverpool. Vår guide var mycket duktig och berättade allt av intresse om stadens historia och byggnader, samt allt om Beatles från början till slut. Mycket intressant.
Bussen tog oss sedan hela vägen genom den äldsta tunneln under Mersey till den parkering där vi hade våra bilar och därefter återstod bara att att köra den relativt korta vägen till hotellet och direkt klä om för middagen.
Denna kväll delade vi hotellet med två bröllopsfester så det var lite trångt med höga ljunivåer, men . . . lika trevligt som vanligt.

I Ness Gardens

Bil med paraply

Färjeläget i Birkenhead

Mersy uppströms från färjan

Färjeläget i Liverpool

Leeds and Liverpool kanal

Magical Mystical Tour i Liverpool


 

Denna sida ändrades senast