walesdrake Welsh Weekend 2012

Torsdagen den 12 april

Från Harwich till Stafford

Vi vaknade båda i god tid och hann i lugn och ro ta en lätt frukost i baren innan båtens allmäna väckning satte igång. Vi kunde alltså i lugn och ro äta denna spartanska frukost innan det var dags att samla ihop vår packning i hytten och ta oss ner till bilen.
Ändå blev vi bland de sista som lämnade bildäck och körde i land.
Sedan tog vi det ganska lugnt på vår väg mot nordväst. Stannade ett par gånger för fika, för att kolla på kartan eller bara för att sträcka på benen och till slut stannade vi i staden Stafford för natten.
Klockan var då inte så mycket, men vi hade i alla fall kört ungefär två tredjedelar av sträckan till Mold och tyckte det kunde räcka.
Efter att ha tagit in på Vine hotell med anor från 1700-talet, tog vi det lugnt på rummet en stund innan vi tog en promenad i centrala staden.
Fascinerande stad med en mängd väl bevarade gamla hus och många av de yngre husen passade bra in i miljön medan andra var av modernt 60- och 70-talsstuk och mindre passande.
Efter denna promenad satt vi en stund på rummet innan vi gick ner i puben/restaurangen och åt middag. Det blev grillat med en flaska rödvin. Inte alls dumt faktiskt och till ett rimligt pris.
Till slut läste, respektive loggboksskrev vi en stund innan det var dgas att gå till kojs.

I Stafford finns många fina gamla byggnader och miljöer att se.

Hotellet och en bild från vårt rum


 

Denna sida ändrades senast