walesdrake Welsh Weekend 2012

Onsdagen den 11 april

Från Bourtagne till Hoek van Holland

Det var disigt och kallt även denna morgon.
Efter frukosten gav vi oss iväg och stannade ganska snart för att fotografera en kanal. Sedan blev det flera kanaler under resans gång.
Under dagen blev vädret allt bättre. Ganska varmt faktiskt och solen tittade fram.
Vi stannade till för lunch när vi kommit ganska nära Flevoland och när vi kommit över på Flevoland fotograferade jag tre slussar.
När dessa fotouppdrag var avklarade funderade vi på det fortsatta vägvalet. Vi ville inte köra motorvägar, men det visade sig så gott som uteslutet att komma fram till Hoek van Holland enbart på mindre vägar. Det fick alltså bli en mix.
Vi siktade in oss på Gouda och lyckades ta oss in i dess centrum, men just då öppnade sig himlens alla portar, så vi bestämde oss för att inte stanna för att köpa ost och äta en bit, utan fortsatte direkt till Hoek van Holland.
Det var inte helt lätt, men till slut hamnade vi vid Stenas terminal. Jag gick in för att få information och det visade sig att ombordkörningen skulle börja inom en kvart och att restauranterna ombord öppnade samtidigt. Fanns alltså ingen anledning att åka tillbaka in till centrum för att äta.
När vi väl kom ombord visade det säg att alla bord redan var bokade så vi fick vänta en timma på att få plats, men den tiden ägnade vi åt att läsa böcker och mail, samt promenera omkring.
Sedan förflöt kvällen i sakta lunk och vi gick tidigt till kojs.

Klicka på bilderna nedan för att se dem större:


Bourtange


Ruiten-Aakanaal


Mussel-A-kanaal vid Bramby


Mussel-A-kanaal vid Drenthe


Lunch


Roggebotslussen


Blauweslussen


Nijkerkerslussen


Väntan på att få komma ombord


Utsikt från från hytt


Solnedgång över hamnen
i Hoek van Holland


 

Denna sida ändrades senast