Karta Min 60-årsresa 2008

Fredagen den 25 april

Vi startade tidigt och siktade norrut. Från Emmerich i Tyskland direkt in i Nederländerna och vidare via bland annat Zeddam, Zelhem, Ruurlo, Oleanzal, Nordhorn, Lingen, Hazelünne, Cloppenburg, Veckta, Diepholz, Nienburg och Celle till Hermannsburg vid Lüneburger Heide. Där hittade vi ett hotell till rimligt pris.

Mitt på dagen stannade vi vid ett litet hotell ute på landsbygden och åt en alldeles utmärkt lunch. Vi hade gärna stannat där över natten, men vi måste komma vidare för att inte behöva köra så långt sista dagen på vår resa.
Vi hade också gärna stannat i Celle över natten, men det får bli någon annan gång. När vi passerade var trafiken på väg mot rusning, och vi såg inget hotell på den väg vi passerade, så som sagt, det får vara till en annan gång.

Efter Celle körde vi så gott som rätt norrut på en väg gränsande till Lüneburger Heide. Nu drabbades vi av en häftig regnskur, så vi gjorde ett snabbstopp och stängde igen cabben, och blev bara "lite" våta.
Till slut hittade vi ett hotell i den lilla staden Hermannsburg där det fanns ett rum ledigt för oss.
Efter att ha lugnat ner oss med ett glas skummande vin från Tyskland strosade vi runt en stund i staden, och kom bort oss totalt, innan vi hittade en trevlig restaurant. Det blev riktigt typisk tysk mat denna kväll, schnitzel för oss båda.

Efter detta mådde vi riktigt gott och återvände till hotellet.

Rådhuset i Emmerich
Rådhuset i Emmerich


Vårt hotell hade dusch och toalett i korridoren. Men helt OK. Hotel am Rathaus.

En av kyrkorna i Hermannsburg
En av kyrkorna i Hermannsburg

Krogen där vi åt schnitzel
Krogen där vi åt schnitzel

Stora genomfartsleden i Hermannsburg
Stora genomfartsleden i Hermannsburg

Stor bondgård precis mitt i staden!
Stor bondgård precis mitt i staden!


 

Denna sida ändrades senast