Karta Min 60-årsresa 2008

Torsdagen den 24 april

En dag av väntan. Det var ovanligt varmt denna morgon, men ändå morgonpromenad med skinnjacka. Disigt men solljus därigenom. Till slut värmde solen upp luften så mycket att allt dis försvann och det blev så småningom riktigt varmt.
Vid 9-tiden ringde jag verkstaden och fick beskedet att kamremsbytet var avklarat och allting fungerade perfekt. Men de hade upptäckt att vattenpumpen läckte och hade börjat byta den. Borde vara klart runt klockan 12.
Så vi promenerade runt i Herentals fram och tillbaka ett par gånger. Tömde hotellrummet, tog en cola/öl. Promenerade lite till. Vid 12-tiden ringde jag återigen till verkstaden.
- Verkar bra, var svaret. Han provkör just nu, men ring igen vid ett för säkerhets skull.
Jag ringde strax efter ett och fick nu svaret: - Mekanikern skruvar just i de sista skruvarna. Vi hämtar er 13:30 vid hotellet. När vi kom dit var de sista skruvarna ännu inte på plats så vi kom inte iväg därifrån förrän vid halv tretiden.

Sedan gick det undan! Upptäckte att vi kört förbi denna förnämliga verkstad dagen innan utan att upptäcka den. Så körde vi förbi haveriplatsen och den goa puben där jag fick hjälp med att ringa.
Så forsatte färden mot norr och öster. Ganska snart var vi inne i Nederländerna igen. Fortsatte på småvägarna och var vips inne i Tyskland. Stannade till i en liten stad vid namn Emmerich på Rhens norra strand. Stannade till vid första avfart inne i staden, såg oss runt och såg en hotellskylt vid Rådhustorget. Efter en del velande gick vi dit och frågade. Där fanns ett ledigt rum som vi bestämde oss för.

Sedan vi packat ur bilen tog vi en promenad vid Rhens strand, men på vägen hem igen förvillade vi oss ordentligt! Till slut kom vi rätt och kunde inta middag i hotellets restaurang med Montenegerianskt kök.

Utmärkt gott, väldigt mycket, hemskt trevligt!

Stora torget i Herentals med det gamla magasinet som har anor från 1400-talet
Stora torget i Herentals med det gamla magasinet som har anor från 1400-talet


Västra stadsporten

Stora genomfarten
Stora genomfarten


 

Denna sida ändrades senast